Hur vi kan hjälpa spelförsäljningen och allmänheten

  • av

Det har blivit stort med spel i flera svenska städer. Från att knappt ha ett enda stort spelföretag så har vi nu extremt många stora och lönsamma spelutvecklare. Men hur länge kan det vara när ekonomin börjar utvecklas sämre? Vi tror att vi har en idé som skulle kunna hjälpa både spelutvecklarna att sälja fler spel och allmänheten genom att ge dem fler allmänna ytor att samlas.

Speldemos

Det är ett väldigt enkelt och självklart förslag tycker vi. Speldemos var super stora för några år sedan, men nu på senare tid så har dem minskat i popularitet. Det är synd för att dem har hjälpt otaliga många kunder att hitta deras nästa favoritspel. Så vårt förslag är att man ska slå upp “pop-up” spel demos på allmänna platser. Då kommer spelutvecklarna att ha skriverier om deras nya spel och deras studio i helhet, detta kommer leda till ökad försäljning om dem har byggt en bra produkt. Samtidigt kan allmänheten ha en ny mötesplats där det förhoppningsvis kommer vara färre lokala alkoholister som samlas. Staten eller kommunen skulle även kunna vara med att sponsra en del av projektet, då det är till för allmänheten. 

Genom att gör det här så kommer utvecklarna även att ha möjligheten att prata med deras kunder och få feedback direkt från spelarna. Något som är svårt för mindre företag då dem ofta inte har råd att åka till exempelvis E3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *