Vi älskar WordPress!

Många allmänningar finns där utan att vi tänker på det. Vi vill synliggöra en allmänning som är en förutsättning för att den här hemsidan över huvud taget ligger uppe i sin nuvarande form: WordPress.

WordPress är ett mångsidigt bloggverktyg som på grund av möjligheten att omdesigna och modifiera ofta används som basen även för webbsidor. Så här presenterar de tjänsten och hur den tas fram genom frivillig samverkan av hjältar över hela jordklotet:

WordPress är fri och öppen källkod, byggt av en distribuerad gemenskap av mestadels frivilliga utvecklare från hela världen. WordPress kommer med några grymma, världsbildsförändrande rättigheter med hjälp av sin licens, GPL.

  1. Du har friheten att köra programmet, oavsett syfte.
  2. Du har tillgång till källkoden, friheten att studera hur programmet fungerar, och friheten att ändra den så att den gör vad du vill.
  3. Du har friheten att distribuera kopior av det ursprungliga programmet så att du kan hjälpa din granne.
  4. Du har friheten att distribuera kopior av din modifierade versioner till andra. Genom att göra detta kan du ge hela communityn en chans att dra nytta av dina ändringar.

WordPress växer när människor som du berätta för sina vänner om det, och de tusentals företag och tjänster som bygger på och runt WordPress delar med sig av detta faktum med sina användare. Vi är smickrade varje gång någon sprider det goda ordet, se bara till att kolla in våra riktlinjer för varumärken först.

Alla tillägg och tema i katalogen på WordPress.org är 100% GPL eller liknande fri och kompatibel licens, så att du kan känna dig trygg med att hitta tillägg och teman där. Om du skaffar ett tillägg eller tema från en annan källa, se till att först fråga dem om det är GPL. Om de inte respekterar WordPress-licensen så rekommenderar vi dem inte.

Önskar du inte alla program kom med dessa friheter? Det gör vi! För mer information, se Free Software Foundation.

På WordPress.com skaffar du en gratis och reklamfri blogg som ligger på deras server

På WordPress.org kan du ladda ner programvaran som sen kan användas på ditt eget webbhotell för att enkelt skapa i princip vilken typ av hemsida som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *